Stonepanel Orient Gold Stonepanel Zwarte Barette Stonepanel Zwarte Tegel Stonepanel Multicolor
Stonepanel Red Sandstone Stonepanel Sahara Stonepanel Sauvage
 
Stonepanel

Wat is stonepanel?
Stonepanel is een paneel dat bestaat uit stukken natuursteen (Kwarts, Kalksteen, Gneis, Zandsteen, Leisteen) bevestigd op een basis van cementmortel en verstevigd met een metalen net.
Elk paneel heeft een Z-vorm voor een naadloos, uniform uitzicht. De gebruikte natuurstenen staan garant voor een prachtig resultaat dat bestand is tegen enorme temperatuursverschillen.
Stonepanel kan, snel en eenvoudig, tegen nagenoeg elk soort wand geplaatst worden met een flexibele kleefmortel op basis van cement.
Wanden die geschilderd zijn of andere gladde structuren zullen eerst geschuurd moeten worden om een goede hechting te verzekeren.
Buitenshuis en op hoogtes van meer dan 2 meter wordt aangeraden de panelen in de muur te verankeren door middel van haken in roestvrij metaal.
Stonepanel wordt aangeraden voor gebruik buitenshuis door zijn hoge weerstand tegen grote temperatuursverschillen.
Laboratoriumtests garanderen de weerstand van Stonepanel tegen 30 cycli van bevriezen en ontdooien, wat overeen komt met ongeveer 100 jaar.
De panelen zijn 61 cm lang, 15 cm breed en 5 6.5 cm dik. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen om te voldoen aan alle verwachtingen.
Voordelen van Stonepanel:
- Door zijn weerstand tegen extreme temperaturen kan Stonepanel zowel binnen als buiten gebruikt worden.
- De Z-vorm van de panelen verzekert een naadloos, uniform uitzicht.
- Per dag kan meer dan 30m Stonepanel geplaatst worden, tegenover 3m traditionele muurbekleding in natuursteen.
- De eenvoudige plaatsing vereist geen vakman of speciale vaardigheden.
Kleuren:
- Orient Gold
- Zwarte Barette
- Zwarte Tegel
- Multicolor
- Red Sandstone
- Sahara
- Sauvage
Plaatsing Stonepanel:
Traditionele methode:
1. Strijk de wand in met een flexibele kleefmortel op basis van cement , die kan gebruikt worden voor een laagdikte van 3mm tot 15mm, minieme verticale verschuiving toelaat en hittebestendig is.
  Gebruik hiervoor een lijmkam met tanden van 6-7mm.
2. Voor het plaatsen van Stonepanel begint u met de onderste rij in een hoek. Begin met een lang hoekstuk en zet de panelen op zijn plaats met behulp van een rubberen hamer.
  Op het einde van elke rij kan u de paneellengte aanpassen met een slijpschijf.
3. Voor het plaatsen van de volgende rij zorgt u dat de voegen tussen de panelen verspringen ten opzichte van de voegen in de vorige rij door de rij te beginnen met een kort hoekstuk.
  Dit om een naadloos resultaat te verkrijgen.

Plaatsing met haken:
Buitenshuis en op hoogtes van meer dan 2 meter wordt aangeraden de panelen in de muur te verankeren door middel van haken in roestvrij metaal, hiervoor kan u gebruik maken van de haken
die gebruikt worden bij het plaatsen van natuurleien op daken.
1. Boor in elk Stonepanel 4 gaten (max. diameter 5mm, minimum 1.5 cm diep) in de cementlaag aan de achterkant van het paneel (zie tekening A).
  U boort 2 gaten (op 10 cm van de hoeken) in de bovenkant van het paneel en 2 gaten (op 10 cm van de hoeken) in de onderkant van het paneel. De gaten moeten stofvrij gemaakt worden.
2. Ga verder met het plaatsen van de panelen zoals beschreven bij de traditionele methode en veranker de haken in de wand en het paneel (zie tekening B)